alabay

Alabai, ή η ασιατική Shepherd, αναφέρεταιη παλαιότερη φυλή των σκύλων μάχης και φύλαξης, η ιστορία της φυλής είναι πάνω από 2000 χρόνια. Αρχικά, αυτά τα σκυλιά προήχθησαν για να προστατεύσουν τα κοπάδια προβάτων από τους λύκους, καθώς και για την προστασία ενός προσώπου από απρόσκλητους επισκέπτες - ανθρώπους ή αρπακτικά.

Χαρακτηριστικά Alabai

Για τον ασιατικό βοσκό της Κεντρικής Ασίας, τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι χαρακτηριστικά:

 • μέτρια επιθετικότητα.
 • προληπτική αντίδραση.
 • έντονα ανεπτυγμένο εδαφικό ένστικτο.

Η εμφάνιση του Alabai εμπνέει σεβασμό - αυτόαρκετά ισχυρό, ισχυρό, ψηλό σκυλί (στο άκρο 60 εκατοστών) με ένα τεράστιο κεφάλι και ένα μικρό ογκολογικό ρύγχος. Το χρώμα μπορεί να είναι διαφορετικό - λευκό, μαύρο, γκρι, κόκκινο, μαύρισμα. Τα αυτιά και η ουρά συνήθως σταματούν στις πρώτες μέρες της ζωής ενός κουταβιού.

Εκπαίδευση Alabai

Ο σκύλος Alabai είναι αρκετά αυτοδύναμος, ανεξάρτητος,ηρεμία, αγάπη της ελευθερίας. Ωστόσο, με σωστή ανατροφή, θα υπακούει στον αρχηγό του πακέτου και θα γίνει εξαιρετικός σύντροφος για την οικογένειά του και τα παιδιά του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να δώσετε την κατάλληλη προσοχή στην εκπαίδευση, η οποία για το alabai αρχίζει συνήθως σε ηλικία 6 μηνών και από 9 μήνες το κουτάβι πρέπει ήδη να αισθάνεται σε εσάς τον ηγέτη, να μπορεί να φορέσει ένα ρύγχος και να γνωρίζει τις ακόλουθες εντολές:

 • απαγόρευση "δεν επιτρέπεται".
 • κίνηση "επόμενο"?
 • "Θέση".
 • "Για μένα"?
 • "Σταθείτε".

Το σκυλί πρέπει να είναι ήρεμο για το τιπάρτε το μπολ, μετατοπίστε το φαγητό, κλπ. Σκοπός και συνέπεια να επιτύχει τον τίτλο του ηγέτη του πακέτου, τον ηγέτη με τη βοήθεια εντολών, εντυπώσεων, ενεργειών. Είστε υποχρεωμένοι να θέσετε τη σωστή συμπεριφορά του σκύλου ενώ είναι ακόμα κουτάβι.

Φροντίδα για την Αλαμπάμα

Ο Ποιμενικός της Κεντρικής Ασίαςτον εαυτό μου στο δρόμο, αλλά και να συνηθίσει να ζουν στο σπίτι. Δεν συνιστάται να κρατάτε ένα σκυλί της φυλής Alabai σε ένα διαμέρισμα, δεν θα έχει αρκετό ελεύθερο χώρο και αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον χαρακτήρα του.

Συχνά, πολλοί ιδιοκτήτες κατασκευάζουν ένα ειδικό κλουβίγια alabaya. Το σκυλί αισθάνεται καλά στο δρόμο, έχοντας ένα κουτί για ύπνο και ένα θόλο από τη φωτιά. Μην ξεχάσετε να περπατάτε: ακόμα και όταν ζείτε σε ένα κλαμπ, ο Alabai πρέπει να ζεσταθεί, να αισθάνεται σωματικά άγχος.

Τα σκυλιά αυτής της φυλής δεν χρειάζονται μεγάλη προσοχήΤο μαλλί είναι ανθεκτικό στη βρωμιά και φαίνεται καλό ακόμα και μετά από μεγάλες βόλτες στο δάσος. Ισχυρή γλάστρες συμβαίνει την άνοιξη, αν θέλετε, μπορείτε να χτενίζετε το σκυλί στο δρόμο, αφαιρώντας το μαλλί. Καθαρίστε τα αυτιά του σκύλου, ειδικά εάν υπάρχουν ενδείξεις λοίμωξης, μην ξεχάσετε να κόψετε τα νύχια εάν είναι απαραίτητο.

Σεξουαλική ωριμότητα Alabai φτάνει 6-8 μήνες,Ωστόσο, το πρώτο ζευγάρωμα πρέπει να πραγματοποιηθεί το νωρίτερο 18 μήνες, ή το τρίτο οίστρο, και στο σκύλο όχι νωρίτερα από 24 μήνες. Την 9η-14η μέρα του οίστρου, μπορείτε να αρχίσετε να ζευγαρώνετε Alabai. Διαχωρισμός μεταξύ χειροκίνητου και ελεύθερου ζευγαρώματος. Το ελεύθερο ζευγάρωμα είναι δυνατό εάν τα ζώα δεν παρουσιάζουν προφανή επιθετικότητα ο ένας στον άλλο και έχουν ήδη εμπειρία σε τέτοια θέματα. Όταν χέρι-πλέξιμο, ο ιδιοκτήτης βοηθά το σκυλί του, την παρηγοριά, κρατώντας το ένα στο άλλο το στομάχι. Σε περιπτώσεις επιθετικότητας, μπορείτε να βάλετε ένα ρύγχος.

Το Alabai είναι μια υγιής φυλή, οι ασθένειες σπάνια επικρατούντης. Αλλά υπάρχει μια πιθανότητα δυσπλασίας του ισχίου και του αγκώνα, τόσο προσεκτικά να εξετάσει το φαγητό του σκύλου, θα πρέπει να είναι γεμάτο ασβέστιο, ειδικά σε κουτάβια.

Τι να τρώμε alabai;

Αρχικά, καθορίστε τη μέθοδο της σίτισης: είτε εντελώς φυσικό φαγητό είτε μόνο ξηρά τροφή. Μην αναμιγνύετε και τους δύο τρόπους!

Η διατροφή με αλαβάγια με φυσικά τρόφιμα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • άπαχο κρέας (βόειο κρέας, μοσχάρι) ·
 • μερικά υποπροϊόντα ·
 • ρύζι χυλό, πλιγούρι βρώμης, φαγόπυρο?
 • μειονεκτήματα του Alabai

 • λαχανικά.

Τροφή το σκυλί δύο φορές την ημέρα, σε αναλογίες ανάλογες με το βάρος του σκύλου, μην ξεχνάτε για αρκετό καθαρό πόσιμο νερό!

Τα μειονεκτήματα του Alabai απορρέουν από την αξιοπρέπειά του -δύναμη και προστατευτικό ένστικτο. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι πριν από σας είναι ένα σκυλί που μπορεί να στραγγαλίσει έναν λύκο, και απουσία του - ένα άλλο σκυλί. Πολύ προσεκτικός στην εκπαίδευση του Alabai, πρέπει να αναλύσετε σαφώς την κατάσταση και να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά του σκύλου σε αυτό - να επαινείτε, να απαγορεύσετε ή να δώσετε ελευθερία. Θα πρέπει να εξασκηθείτε στην κατάρτιση των σκύλων και να αισθανθείτε πάντα την αμοιβαία κατανόηση με τον πρόβατό σας. Μόνο τότε θα γίνει ο πιο πιστός σας φίλος και ατρόμητος προστάτης της οικογένειάς σας!