από το να τροφοδοτήσει τη χελώνα

Αποδεικνύεται ότι εάν μια χελώνα τροφοδοτείται εσφαλμένα,αρχίζει να είναι ιδιότροπο, δεν τρώει καλά ή καθόλου αρνείται τρόφιμα. Οι χελώνες της Κεντρικής Ασίας και της στέπας δεν αποτελούν εξαίρεση. Προκειμένου το κατοικίδιο ζώο σας να αισθάνεται άνετα, δημιουργήστε κατάλληλα τη διατροφή του μωρού.

Τι να τροφοδοτήσει την προσγειωμένη χελώνα της Κεντρικής Ασίας;

Αρχικά, απολύτως όλες οι χελώνες αγαπούνφυτικά τρόφιμα. Μεταξύ των χρήσιμων φυτών είναι λάχανο, κολοκύθα, καρπούζι, πεπόνι, μαρούλι, μήλα και πικραλίδες. Δεν θα εγκαταλείψει και μούρα - σμέουρα, κεράσια και φράουλες. Το γάλα με το άσπρο ψωμί εμποτισμένο σε αυτό, επίσης, θα πρέπει να δοκιμάσετε ένα κέλυφος ζώο.

Τι άλλο μπορείτε να ταΐσετε τη χελώνα; Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση και τη διατήρηση ενός φρουρίου οστών - ένα κέλυφος. Επομένως, στο μενού πρέπει να υπάρχει φρέσκο ​​τυρί cottage. Τα σιτηρά Manna και το φαγόπυρο επωφελούνται από τον εμπλουτισμό του καταλόγου των προϊόντων διατροφής.

Μην νομίζετε ότι οι χελώνες είναι χορτοφάγοι. Τρώει απολύτως τα πάντα. Ως εκ τούτου, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί κατά τη διακόσμηση terrariums. Μετά από όλα, σχεδόν όλα που παίρνουν εκεί θα "δοκιμαστούν". Έτσι, μην στερήσετε το κατοικίδιο της τροφής πρωτεΐνης. Επαρκής μία κουταλιά της σούπας πρώτης κιμά ή μισά αυγά σκληρά βρασμένα. Αλλά η τροφή κρέας στο σπίτι της χελώνας είναι ότι είναι επιβλαβές, για να γεμίσει την έλλειψη της πρωτεΐνης, αντικαθιστώντας μια κακή επιρροή για το προϊόν νεφρά σε αυτό το σκουλήκι, το οποίο τρέφονται τα ψάρια ενυδρείου. Αλλά μην το παρακάνετε. Κάθε τροφή ζωικής προέλευσης μπορεί να οδηγήσει σε πεπτική διαταραχή. Και είναι καλύτερα να αναπληρώσετε την κουζίνα της χελώνας με φασόλια, πλούσια φυτική πρωτεΐνη.

Μη γεμίζετε το σιτηρέσιο της χελώνας με ντομάτες, αγγούρια και καρότα. Δεν τους αρέσουν. Αυτό εξηγείται εύκολα, διότι σε άγρια ​​φύση τα ζώα αυτά τρώνε μούρα, φυτά της ερήμου ή ένα τεριέ.

Τι να ταΐσει μια χελώνα γης το χειμώνα;

Συνήθως το χειμώνα οι χελώνες μπαίνουν σε αδρανοποίηση. Αλλά στο σπίτι σε αυτό το κρύο περίοδο είναι αρκετά ζεστό. Ως εκ τούτου, η χελώνα δεν κοιμάται, αλλά απλά γίνεται αργή. Τι να τροφοδοτήσει αυτή την περίοδο η χελώνα στο σπίτι;

Τα τρόφιμα μπορούν να μείνουν τα ίδια. Αλλά μην εκπλαγείτε αν ο μικρός φίλος σας δεν μπορεί να ξεπεράσει την καλοκαιρινή ημερήσια τιμή. Ένα κατά προσέγγιση ημερήσιο σιτηρέσιο μπορεί να υπολογιστεί εκ νέου για τη χειμερινή περίοδο και θα φανεί κάτι τέτοιο:

  • καρότα - 30 γραμμάρια,
  • πατάτα βρασμένο - 20 γραμμάρια,
  • λάχανο - 30 γραμμάρια,
  • λευκό ψωμί - 20 γραμμάρια,
  • ιχθυέλαιο - 0,5 γραμμάρια,
  • τεύτλα - 20 γραμμάρια.

Απλά μην ξεχάσετε να εμπλουτίσουν τον κατάλογο αυτό με βότανα το καλοκαίρι, για παράδειγμα, μια πικραλίδα, τα φύλλα της οποίας μπορούν να ληφθούν από έναν πολυσύχναστο και μολυσμένο αυτοκινητόδρομο και πόλη.

Είναι απαραίτητο να χυθεί μια χελώνα;

Σας είπαμε τι να τροφοδοτήσουμε το σπίτιχερσαίες χελώνες. Αλλά, τελικά, χρειάζονται νερό, αν και σπάνια πίνουν: μία - μία φορά σε μία - δύο εβδομάδες, άλλες έχουν αρκετή και μία "ημερομηνία" με νερό το μήνα. Η συχνότητα με την οποία πρέπει να ρυθμίζονται οι διαδικασίες νερού εξαρτάται από το τι τρώει το ζώο κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

από ό, τι μπορείτε να τροφοδοτήσετε μια χελώνα

Εάν είναι λάχανο, τότε τα κύτταρα ενός σώματος χελώναςλαμβάνουν επαρκή ποσότητα υγρασίας και το "κολύμπι" θα έχει λιγότερα. Αλλά αν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής διατροφής είναι το λευκό ψωμί - η μπανιέρα θα πρέπει να διευθετηθεί λίγο πιο συχνά.</ P>

Αν και, για να μην σκεπάσετε το μυαλό σας, οργανώστεχελώνα ημέρα μπανιέρα μία φορά την εβδομάδα και το μισό. Ρίξτε λίγο λιγότερο νερό στη λεκάνη από ένα εκατοστό. Η μύτη του κατοικίδιου ζώου πρέπει να βρίσκεται πάνω από το επίπεδο του νερού, ώστε ο οικιστής του πλανήτη μας να μην πνιγεί. Τοποθετήστε το ζώο στο νερό και αφήστε το να απολαύσει για μισή ώρα. Πιστέψτε με, αυτή τη φορά είναι αρκετό για το μωρό να έχει χρόνο για να μεθυσθεί και να κολυμπήσει.