σχεδιασμός σπίτι 0

Πολλοί από μας ονειρεύονται να έχουν μια όμορφη ύπαιθροσπίτι, ένα τέλειο πράσινο γκαζόν μπροστά από τη βεράντα του και ένα όμορφο φράχτη, που αποθηκεύει όλη αυτή τη λαμπρότητα από απρόσκλητους καταπατήσεις. Φυσικά, να έχεις μια τέτοια εικόνα μπροστά στα μάτια σου είναι η μισή μάχη. Αλλά πρέπει ακόμα να εκπροσωπεί σαφέστερα το σχέδιο, να δημιουργήσει ένα άνετο σπίτι, όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω.

Σχεδιάζουμε ένα σχέδιο εξοχικής κατοικίας έξω

Η προσέγγιση για τον σχεδιασμό του εξωτερικού σχεδιασμού του σπιτιού πρέπει να είναι διεξοδική. Στο στάδιο του σχεδιασμού του μελλοντικού σπιτιού ή όταν επιλέγετε από τυποποιημένα έργα, θα πρέπει να λύσετε μερικά βασικά ερωτήματα:

  1. Σε ποιο ύφος θα θέλατε να εκπληρώσετε την πρόσοψη του σπιτιού σας.
  2. Ποια υλικά κατασκευής και διακόσμησης σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε;
  3. Θέλετε το σπίτι να ταιριάζει πλήρως με τα υπάρχοντα κτίρια στο δρόμο, ή θα ξεχωρίζει ενάντια στο γενικό υπόβαθρο και πόσο λαμπρός στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είναι από αρχιτεκτονική άποψη.
  4. Ποια θα είναι η παλέτα χρωμάτων και τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής διακόσμησης.
  5. Ποια άλλα αντικείμενα θα περιβάλλουν το σπίτι (γκαράζ, αγροτικά κτίρια κ.λπ.) και πόσο σημαντικό είναι ότι όλοι μαζί αποτελούν ένα κοινό σύνολο.

Αναμφισβήτητα, οι επιλογές σχεδίασης του σπιτιού έξω είναι αδιανόητες, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την τεράστια ποικιλία υλικών φινιρίσματος και στιλιστικών κατευθύνσεων που μπορούν να υλοποιηθούν με τη βοήθειά τους.

Υλικά φινιρίσματος και ο σχεδιασμός των τοίχων του σπιτιού έξω

Αν λάβουμε υπόψη την κατάταξη των προσόψεων των ιδιωτικών κατοικιών στις επιλογές τελειώματα, μπορείτε να επιλέξετε τις 2 βασικοί τρόποι - φινίρισμα φυσικά και τεχνητά υλικά.

Ο σχεδιασμός του σπιτιού έξω, τελειωμένος με ξύλο είναιπάντα αισθητικά ευχάριστο, όμορφο, ζεστό και αξιόπιστο. Φυσικά, με την επιλογή του κατάλληλου ξύλου και την κατάλληλη φροντίδα γι 'αυτό. Το δέντρο έχει καλά θερμομονωτικά χαρακτηριστικά, συμβάλλει στη δημιουργία ενός ευχάριστου μικροκλίματος στο σπίτι λόγω του γεγονότος ότι οι τοίχοι του σπιτιού "αναπνέουν". Επιπλέον, η ξύλινη πρόσοψη είναι πάντα πολύ ωραία και ζεστή, κοντά στη φύση.

Όσον αφορά τις κατευθύνσεις στυλ, με το δέντρο τουςμπορεί να είναι πάρα πολύ - από ένα απλό χωριό σπίτι σε ένα σύγχρονο σπίτι στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας. Αλπικό σαλέ, γαλλική Προβηγκία, αγγλική χώρα, ρωσική ξύλινη καλύβα - όλα αυτά τα σχέδια είναι ενσωματωμένα με ξύλινη επένδυση των σπιτιών στο εξωτερικό.

σχέδιο στο σπίτι εκτός 1

σχέδιο στο σπίτι εκτός 2

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 3

Ένα άλλο φυσικό υλικό για διακόσμηση - πέτρα,φυσικό και τεχνητό. Αυτό το φινίρισμα είναι αναμφισβήτητα το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο. Η άγρια ​​πέτρα ή το τεχνητό της ανάλογο πάντα φαίνονται ακριβό και ευδιάκριτο, μιλώντας για την καλή ευημερία και την εξαιρετική γεύση του ιδιοκτήτη.

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε είτε να κλείσετε εντελώςεξωτερικούς τοίχους και συνδυάζουν πέτρα και άλλα υλικά φινιρίσματος. Εντούτοις, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Στυλ που δέχονται πέτρινες φινιρίσματα - χώρα, σαλέ, γοτθική και πολλά άλλα.

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 4

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 5

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 6

Δεν είναι λιγότερο ελκυστικά τα σχέδια των σπιτιών τελειωμέναέξω με ένα τούβλο. Γενικά, τα τούβλα κλίνκερ έχουν κερδίσει πρόσφατα δημοτικότητα, καθώς το υλικό αυτό είναι φιλικό προς το περιβάλλον, ανθεκτικό, ανθεκτικό, ικανό να προστατεύει τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού από οποιεσδήποτε μετατοπίσεις καιρού.

Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου σπιτιού μπορεί να γίνει με αυστηρό τρόποΑγγλικό στυλ ή florid κλασικό. Ωστόσο, πιο σύγχρονο αστικό στυλ αρκετά αποδεχθεί το τούβλο και εξωτερική διακόσμηση των σπιτιών.

σχέδιο στο σπίτι εκτός 7

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 8

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 9

Από τους λιγότερο ακριβούς τρόπους να τελειώσετε σπίτια, μπορείτεκαλέστε το γύψο. Για παράδειγμα, ο σχεδιασμός ενός μονοκατοικίας, διακοσμημένου με διακοσμητικό γύψο στο εξωτερικό, μπορεί να φανεί πολύ εμφανής, αλλά δεν θα ξοδέψετε πολλά χρήματα και θα μπορείτε να εφαρμόσετε σχεδόν όλες τις τάσεις στυλ, είτε είναι κλασσικό είτε μοντέρνο στιλ υψηλής τεχνολογίας.

σχέδιο στο σπίτι εκτός 10

σχεδιασμός κατοικιών εκτός 11

σχέδιο στο σπίτι εκτός 12