πόση πρωτεΐνη σε ένα αυγό

Όλοι μας τα γνωστά αυγά κοτόπουλου είναισχεδόν κάθε άτομο. Αυτό αποδεικνύεται από το ακόλουθο γεγονός: για ένα χρόνο κάθε άτομο τρώει περίπου 200 αυγά. Το Μεξικό κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στην κατανάλωση αυγών, κατά μέσο όρο, κατά κεφαλήν κατ 'έτος, περίπου 22 κιλά αυγών που πέφτουν, που είναι κοντά σε 1,5 αυγά την ημέρα. Μια τόσο μεγάλη ζήτηση για αυγά κοτόπουλου οφείλεται στη χαμηλή τιμή τους και επίσης εξαιτίας μιας τεράστιας έκτασης οικοτόπου και του αριθμού των κοτόπουλων που είναι σε θέση να παρέχουν αυγά σε όλους σχεδόν τους κατοίκους της γης.

Τα οφέλη ενός αυγού κοτόπουλου

Έχουμε ακούσει για τα τεράστια οφέλη από τα αυγά, τους κρόκους καιπρωτεΐνη. Σε αυτά βρίσκεται μια τεράστια ποσότητα μικροοργανισμών, μακροθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και αμινοξέων. Η σύνθεση αυγών κοτόπουλου περιλαμβάνει βιταμίνες Α, Ε, Β, C, D, Η, Κ, ΡΡ. Εξίσου πλούσια σε ωάρια είναι ορυκτά όπως μαγνήσιο, ιώδιο, κάλιο, ασβέστιο, βόριο, μολυβδαίνιο, χλώριο, ψευδάργυρος, θείο, σίδηρος, χαλκός, μαγγάνιο και κοβάλτιο. Περιέχουν επίσης μεγάλο αριθμό αμινοξέων (γλουταμικό και ασπαρτικό οξύ, λευκίνη, λυσίνη, σερίνη, ισολευκίνη, θρεονίνη).

Οι χρήσιμες ιδιότητες των αυγών συνδέονται άμεσα με τα εξαιρετικά συστατικά του, συμπεριλαμβανομένης της ποσότητας πρωτεΐνης στα λευκά αυγών (ανεξάρτητα από το πόσο γελοίο ακούγεται!).

Θα ενισχύσουν τέλεια το ανοσοποιητικό σας σύστημα,να εξομαλύνει το ρομπότ του γαστρεντερικού σωλήνα και να προστατεύεται από καταρράκτη. Η τακτική κατανάλωση αυγών κοτόπουλου θα χρησιμεύσει ως καλή προληπτική συντήρηση των καρδιαγγειακών και ογκολογικών ασθενειών, καθώς επίσης θα ενισχύσει ένα οστικό ιστό, θα αυξήσει τις νοητικές σας ικανότητες και θα βελτιώσει τη μνήμη.

Επιπλέον, αυγά κοτόπουλου, δηλαδή πρωτεΐνες κοτόπουλου,θα είναι πολύ χρήσιμο για αδυνάτισμα ανθρώπων, καθώς και για όσους θέλουν να χτίσουν μυϊκή μάζα. Το λευκό αυγό είναι μια εξαιρετική και, κυρίως, φυσική πηγή πρωτεΐνης. Και απαιτείται για τη δημιουργία, τη συντήρηση και την αποκατάσταση ενός μυϊκού ιστού από έναν οργανισμό.

Πρωτεΐνη σε πρωτεΐνες

Λοιπόν, ας πάμε πιο κοντά στα γεγονότα. Κατ 'αρχάς, εξετάστε πόση πρωτεΐνη σε ένα αυγό. Σε ένα αυγό κοτόπουλου περιέχει περίπου 4-5 g πρωτεΐνης. Πρέπει να σημειωθεί ότι η πρωτεΐνη κοτόπουλου σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει τη πρωτεΐνη γάλακτος και ακόμη και την πρωτεΐνη του βοείου κρέατος ή των ψαριών.

Η πρωτεΐνη των αυγών απορροφάται από το σώμα μας κατά 94%,ενώ το βόειο κρέας, για παράδειγμα, είναι μόλις 73%. Η πρωτεΐνη αυγών είναι 90% νερό, το υπόλοιπο είναι πρωτεΐνη. Περιέχει μια τεράστια ποσότητα νιασίνης, βιταμίνης Κ, Β2, Β6, Β12, Ε. Είναι επίσης γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνη D, σε αυτό μπορεί να ξεπεράσει μόνο το ιχθυέλαιο. Η περιεκτικότητα σε λίπη στο λευκό αυγό είναι ελάχιστη, εξαιτίας της οποίας συνήθως θεωρείται προϊόν χαμηλών θερμίδων.

Και τώρα απαντάμε στις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το ασπράδι αυγού:

  • πόση πρωτεΐνη στο αυγό μαγειρεμένα - 12, 7 g / 100 g?
  • πόση πρωτεΐνη στο αυγό ορτυκιού - 13,1 g / 100 g;
  • πόσες θερμίδες σε λευκωματικό αυγό - 48 kcal.

Όλα είναι καλά, αλλά με μέτρο. Η υπερβολική κατανάλωση αυγών, λόγω της ποσότητας πρωτεϊνών σε 1 αυγό, μπορεί να αποτυπωθεί αρκετά σοβαρά στην υγεία μας. Υπάρχει μια άποψη ότι μαζί με τα αυγά κοτόπουλου, ένα τεράστιο ποσό "κακής χοληστερόλης" εισέρχεται στο σώμα μας. Όλα αυτά, αλλά μαζί με αυτά εισέρχονται στο σώμα και μια μεγάλη ποσότητα φωσφολιπιδίων, βιταμινών και λεκιθίνης. Χάρη σε αυτό, η χοληστερόλη πρακτικά δεν αναβάλλεται.

πόση πρωτεΐνη σε ένα αυγό

</ P>

Τα άτομα με διαβήτη πρέπει να είναι σοβαράΤο να ανησυχείς για την ποσότητα των τρώγων αυγών, αφού όλη η υπερβολική κατανάλωσή τους, μαζί με τις σοβαρές ασθένειες που υπάρχουν, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής.

Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει απλάρυθμίζει τον αριθμό των αυγών που καταναλώνονται, καθώς και παρακολουθεί την ποιότητα και τη μέθοδο παρασκευής τους. Σε μια μέρα μπορείτε να φάτε όχι περισσότερο από 100 γραμμάρια, σε ένα αυγό περίπου 50 γραμ. Συνεπώς, δύο αυγά την ημέρα θα είναι αρκετά. Και αξίζει να θυμηθούμε ότι η κατανάλωση ενός αυγού κοτόπουλου στην ωμή του μορφή δεν είναι καθόλου χρήσιμο, μάλλον μαγειρεύουμε ή το τηγανίζουμε.