είδη αθλητισμού

Όλα τα είδη του αθλητισμού είναι τα περισσότεραένα φυσικό άθλημα για ένα άτομο. Από νεαρή ηλικία μαθαίνουμε να περπατάμε και να τρέχουμε, να ρίχνουμε μια μπάλα - και το κομμάτι και το πεδίο είναι όλα αυτά γνωστά από τις παιδικές επιλογές, αλλά μόνο σε μια ελαφρώς πιο περίπλοκη μορφή. Πιθανώς, οφείλεται στον οργανικό του αθλητισμό που επηρεάζει τόσο καλά την υγεία. Επιπλέον, είναι ένα από τα παλαιότερα αθλήματα γνωστά στην ανθρωπότητα από το 776 π.Χ.

Ποδηλατικός αθλητισμός: αθλητισμός

Οι τύποι του αθλητισμού είναι εντελώς διαφορετικοί: περιλαμβάνουν το περπάτημα και το τρέξιμο, καθώς και διάφορα είδη τρέξιμων, συμπεριλαμβανομένων των σταυρών και των σπριντ, καθώς και τεχνικοί τύποι όπως άλματα και ρίψεις:

 • (θα το εξετάσουμε λεπτομερέστερα παρακάτω).
 • άλματα: σε ύψος, σε μήκος, με πόλο, τριπλό άλμα?
 • αθλητικό περπάτημα.
 • Η ρίψη κοχυλιών: ένα δόρυ, ένας δίσκος, ένα σφυρί, ένας πυρήνας.
 • όλα γύρω.

Από όλη αυτή την ποικιλομορφία, το μεγαλύτεροη δημοτικότητα μεταξύ των οπαδών έχει φτάσει στα σπορ cross-country - είναι ένας ελεύθερος και ευχάριστος τρόπος για να διατηρήσετε την ομορφιά και την υγεία του σώματός σας. Και δεν υπάρχει ανάγκη για ειδικό εξοπλισμό - μόνο τα καλά παπούτσια και η αθλητική στολή. Πιστέψτε με, σε σύγκριση με άλλα αθλήματα, αυτό είναι ένα πολύ μικρό βάρος!

Με άλματα από τον αθλητισμό όλοι μας παρουσιάζουμεακόμα στο σχολείο. Συνήθως, μετά τα μαθήματα, οι φοιτητές που έχουν ιδιαίτερη επιτυχία σε αυτόν τον τομέα ενθαρρύνονται να επισκεφθούν το τμήμα για περαιτέρω ανάπτυξη ικανοτήτων, από όπου και αν κατευθυνθεί η πορεία προς την πόλη, οι περιφερειακοί αγώνες και τα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ένα άλλο σε track και field είναι το all-around -Πρόκειται για ένα είδος ανταγωνισμού στον οποίο οι αθλητές ανταγωνίζονται σε περισσότερους από έναν κλάδους, αλλά σε διαφορετικούς κλάδους, γεγονός που καθιστά δυνατή την αναγνώριση του πιο πολυμορφικά αναπτυγμένου αθλητή. Παραδόξως, οι γυναίκες που ασχολούνται με όλα τα γύρω και έχουν καλή πορεία σε οποιαδήποτε απόσταση και άλματα σε μήκος ή ύψος, είναι σε θέση να κερδίσουν στον ανταγωνισμό ακόμη και τους στενούς ειδικούς που λαμβάνουν συγκεκριμένα μεμονωμένα είδη.

Στίβος και πεδίο αθλητισμός: τρέξιμο

Ο αθλητισμός είναι αρκετά διαφορετικός, μερικοί απαιτούν αντοχή, άλλοι - την ικανότητα να αναπτύσσουν γρήγορα ταχύτητα. Περιλαμβάνουν ποικίλες παραλλαγές:

 • σπριντ (κανονικές αποστάσεις - 100 m, 200 m και 400 m).
 • (100 m, 400 m).
 • που εκτελούνται σε μεσαίες αποστάσεις (συνήθως σε μέσες αποστάσεις ισούνται με την απόσταση από 800 έως 3000 μέτρα, εδώ είναι και η διαδρομή με εμπόδια στα 3000 μέτρα).
 • που εκτελούνται σε μεγάλες αποστάσεις (πρότυπο δύο από αυτά - 5000 m και 10 000 m).
 • Σταυρός (διασταύρωση)
 • μαραθώνιο (τρέχοντας κατά μήκος της διαδρομής για πολύ μεγάλες αποστάσεις) ·
 • Ρελέ (η εντολή σχηματίζουν το τρέξιμο στίβο, η οποία περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιλογές: 4 × 100 m, 200 m × 4, 4 × 400 m, 800 m × 4 ή 4 × 1500 m).

Ο αθλητισμός μπορεί να ασκηθεί και από τους δύοεπαγγελματικό επίπεδο και ερασιτέχνες. Στις ΗΠΑ, πολλοί κάτοικοι και των δύο πόλεων και των μικρών πόλεων εκτελούν τακτικά δρομολόγια για μεσαίες αποστάσεις

άλματα στίβου

για να κρατήσει το σώμα σε φόρμα. Επιπλέον, τέτοιες ασκήσεις ενισχύουν τέλεια το καρδιαγγειακό σύστημα και τους πνεύμονες, προάγουν την αντοχή και τον μυϊκό τόνο. Επιπλέον, είναι το τρέξιμο που είναι ο κύριος εχθρός των αποθέσεων λίπους στο στομάχι.</ P>

Επιπλέον, όπως είναι εύκολο να δει κανείς, οι τύποι που τρέχουνο στίβος και ο αθλητικός αγώνας δεν σημαίνει αποκλειστικά και μόνο μία φορά: το ρελέ απαιτεί την ομάδα να είναι ιδιαίτερα συνεκτική, πράγμα που σημαίνει ότι αναπτύσσεται το ομαδικό πνεύμα και η ικανότητα να εργάζεται σε μια ομάδα.

Παρεμπιπτόντως, τα παιδιά δίνονται στο αθλητικό τμήμαμπορεί να είναι από 7-8 χρόνια. Σε αυτή την ηλικία το σώμα είναι ήδη έτοιμο για τέτοιου είδους φορτία, και εκτός αυτού, εάν αποδειχθεί ότι το παιδί έχει τη δυνατότητα, στο μέλλον θα είναι σε θέση να παίζει σπορ επαγγελματικά.