το φύλο μετά την αφαίρεση της μήτρας

Πολλές γυναίκες που έχουν ήδη περάσειυστερεκτομή ή τι είναι, σκεφτείτε ποια θα είναι η σεξουαλική τους ζωή μετά την αφαίρεση της μήτρας, αν αυτοί και ο σύντροφός τους θα βιώσουν τις ίδιες αισθήσεις.

Πότε είναι δυνατή η σεξ μετά την αφαίρεση της μήτρας;

Μετά τη χειρουργική επέμβαση, οι γιατροί συστήνουν τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να απέχουν από τη σεξουαλική ζωή, καθώς οι ραφές πρέπει να είναι καλά σφιγμένες μετά από χειρουργική επέμβαση.

Αίσθηση της σεξουαλικής επαφής μετά την αφαίρεση της μήτρας

Η σεξουαλική ζωή στις γυναίκες με μια διαγραμμένη μήτρα δεν το κάνειδεν διαφέρει από αυτή των υγιών γυναικών εκπροσώπων. Φυσικά, τους πρώτους μήνες μετά την υστερεκτομή, μια γυναίκα μπορεί να παρουσιάσει κάποιο πόνο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αλλά τελικά θα έρθει στο μηδέν.

Δεδομένου ότι οι γυναικεία ερωτογενείς ζώνες βρίσκονται στα τοιχώματα του κόλπου και των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, το φύλο μετά τη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση της μήτρας συνεχίζει να προσφέρει την ίδια ευχαρίστηση.

Εάν αφαιρεθεί μια γυναίκα μαζί με τη μήτρατον κόλπο, τότε κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να έχει πόνο. Εάν μια γυναίκα έχει μια μήτρα αφαιρεθεί με τα εξαρτήματά της, μπορεί να σταματήσει να βιώνει οργασμό.

Το κύριο πρόβλημα σε αυτή την κατάσταση μπορεί να είναιπερισσότερο για να αντιπροσωπεύσει την ψυχολογική πτυχή. Μια γυναίκα που έχει υποβληθεί σε υστερεκτομή μπορεί να δυσκολευτεί να χαλαρώσει και, ως εκ τούτου, να απολαύσει σεξ. Από αυτή την άποψη, μπορεί να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία. Προβλήματα με τη λίμπιντο μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε σχέση με τις ορμονικές διαταραχές, εάν μια γυναίκα δεν παίρνει τα ορμονικά φάρμακα που συνιστά ο γιατρός της.

Αλλά η πλειοψηφία των γυναικών (περίπου το 75%) διατηρούντη δύναμη της σεξουαλικής επιθυμίας στο ίδιο επίπεδο και μερικοί βιώνουν ακόμη και την ενίσχυση της, η οποία οφείλεται κυρίως στην εξάλειψη των δυσάρεστων γυναικολογικών συμπτωμάτων και της δυσφορίας μετά το χειρουργείο.