ζεστά και κρύα χρώματα

Η σωστή επιλογή των χρωμάτων αποτελεί εγγύηση για αυτό,ότι τα ρούχα ή τα καλλυντικά θα σας διακοσμούν πάντα. Τα "αλλοδαπά" χρώματα μπορούν να προσθέσουν ηλικία, να δώσουν στο δέρμα μια ανθυγιεινή εμφάνιση, να κρύψουν τα άσχημα μαλλιά και τα μάτια. Ενώ η παλέτα "σας" θα επισημάνει το δέρμα, θα τονίσει το φυσικό ρουζ και τη χρωστική των χειλιών. Για να μάθετε πώς να επιλέγετε χρώματα για τον εαυτό σας, πρέπει να καταλάβετε πώς διαφέρουν.

Όλες οι αποχρώσεις που μας περιβάλλουν είναιπαράγωγα των τριών βασικών: κόκκινο, μπλε και κίτρινο. Η ανάμειξή τους μας δίνει χρώματα της δεύτερης τάξης - πορτοκαλί, πράσινο και ιώδες. Και με τη βοήθειά τους μπορείτε να πάρετε οποιοδήποτε τόνο από το φάσμα.

Πώς να προσδιορίσετε τα κρύα και ζεστά χρώματα;

Οι πιο πρωτόγονες ταξινομήσεις προτείνουνθεωρήστε ζεστές κίτρινες αποχρώσεις όλο το κίτρινο-πορτοκαλί-κόκκινο μέρος του κύκλου χρωμάτων, και το κρύο - μπλε-πράσινο-μοβ. Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, διότι τέτοια καθαρά χρώματα βρίσκονται, κατά κανόνα, μόνο στις εικόνες. Στην πράξη, τα πάντα είναι διαφορετικά: οι σχεδιαστές ενδυμάτων, για παράδειγμα, τείνουν να χρησιμοποιούν ενδιαφέρουσες, πολύπλοκες, μικτές επιλογές. Η διαφορά ανάμεσα σε κρύες και ζεστές αποχρώσεις των χρωμάτων είναι αυτό που κάθε ένα από αυτά έχει: ένα δροσερό μπλε ή ζεστό πορτοκάλι.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε και να θυμάστε ότι οποιοδήποτε χρώμα - μπλε, μοβ ή κόκκινο - μπορεί να είναι θερμότερο ή πιο κρύο, και μπορείτε να επιλέξετε τη σκιά ξεχωριστά σε κάθε περίπτωση.

Ποια είναι αυτά τα ζεστά χρώματα;

 1. Σε κίτρινο: μουστάρδα, μοσχάρι, κάρυ, κρόκος, κίτρινο, θειούχο κίτρινο, ηλίανθος, μέλι και κρόκος αυγού.
 2. Με κόκκινο χρώμα: τούβλο, κοράλλι, χαλκό-κόκκινο, φλογερό κόκκινο, ντομάτα, κόκκινο παπαρουνό, κιννάβαρο, ρόδι και τα παρόμοια.
 3. Στο πράσινο: ελιά, χακί, αχλάδι, ασβέστη, μυρτιά, το χρώμα των πράσινων μπιζελιών, τα χόρτα των δασών και άλλα.
 4. Με γαλάζιο: γαλάζιο, πετρέλαιο, χοιρινό, χρυσαφένιο, τυρκουάζ, προστατευτικό μπλε, κύμα της θάλασσας και ούτω καθεξής.

Ποια είναι αυτά τα κρύα χρώματα;

 • Σε κίτρινο: λεμόνι, κίτρινο χαρτογράφημα, άχυρο ή χλωμό, και ούτω καθεξής.
 • Με κόκκινο χρώμα: πορφυρό, κρασί, μοβ, μπορντό, κεράσι, βατόμουρο, ρουμπίνι, αλισαρίνο και άλλα.
 • Στο πράσινο: σμαράγδι, μαλαχίτης, κωνοφόρο πράσινο, καπνιστό γκρίζο-πράσινο, μπουκάλι και άλλα.
 • Με γαλάζιο χρώμα: ζαφείρι, κοβάλτιο, ινδικό, γαλάζιο γαλάζιο, υπερμαράν, παγωμένο μπλε.
 • </ Ol> Χρωματικά είδη εμφάνισης και χρώματος

  Για να προσδιορίσετε ποιο, ζεστό ή κρύο, τα χρώματα στα ρούχα είναι κατάλληλα για εσάς, θα πρέπει να καταλάβετε ποιο από τα τέσσερα είδη χρωμάτων ανήκετε:

  άνοιξη. Ζεστό χρώμα. Οι άνθρωποι αυτού του τύπου έχουν ελαφρύ, διαφανές, χάλκινο-χρυσό ή ελεφαντόδοντο δέρμα. Τα μάτια, κατά κανόνα, είναι μπλε, πράσινα ή καρυδιού. Τα μαλλιά μπορεί να κυμαίνονται από το φως μέχρι το σκοτάδι: μπορεί να είναι άχυρο, μέλι-χαλκός ή χρυσοκάστανα μπούκλες.

  φθινόπωρο. Το δεύτερο ζεστό χρώμα. Δέρμα - από διαφανές λευκό έως ελαφρώς χρυσό. Τα μάτια μπορούν να είναι και ανοιχτό μπλε και ολόκληρο το χρυσό καφέ (κεχριμπάρι, καφέ, κόκκινο κ.ο.κ.). Τα μαλλιά του "φθινοπώρου" περιλαμβάνουν επίσης ζεστές αποχρώσεις: χαλκό-χρυσό, κόκκινο και κόκκινο-κάστανο και τα παρόμοια.

  ζεστά και κρύα χρώματα1

  χειμώνας. Αυτός ο ψυχρός τύπος χρώματος διαφέρει άψογαΔερμάτινο πορσελάνη, το οποίο σχεδόν πάντα έχει μια μπλε λεπτή. Μάτια - όλες οι αποχρώσεις του παγωμένου μπλε, γκρι ή καφέ (υπάρχουν, ωστόσο, και πράσινο). Τα μαλλιά είναι πάντα αντιπαραβαλλόμενα, σκούρα (από πυκνό καστανιά έως μπλε-μαύρο).

  καλοκαίρι. Οι εκπρόσωποι αυτού του τύπου χρώματος έχουν γαλακτώδες,χλωμό ή ελαιόχρωμο δέρμα, αλλά πάντα με ένα κρύο podtonom. Μάτια "δροσερά": γκρι, γκρι-μπλε, ανοιχτό πράσινο. Τα μαλλιά μπορεί να είναι ανοιχτό-καφέ, επίσης με ασβέστη απόχρωση. Αλλά ακόμα κι αν οι καλοκαιρινές μπούκλες είναι σκοτεινές, το "κόκκινο" σ 'αυτούς δεν είναι ακόμα εκεί - όπως οι "χειμώνες", θα εντοπίζονται πάντα σε μια ασημί γκρι βάση.