Είδη υφασμάτων για ρούχα

Αγοράζοντας ένα έτοιμο πράγμα ή το υλικό για την προσαρμογή,δίνουμε πάντα προσοχή στην ποιότητα του υφάσματος, διότι αυτό εξαρτάται από την περίοδο λειτουργίας. Είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τους τύπους υφάσματος για ρούχα, τουλάχιστον σε επίπεδο καταναλωτή, έτσι ώστε η επιλογή σας να είναι πάντα επιτυχής και τα πράγματα να σας εξυπηρετούν πολύ.

Είδη υφασμάτων ένδυσης

Η σύνθεση του υφάσματος καθορίζεται από τις ίνες και χωρίζεται σε δύο τύπους: φυσικές και χημικές. Με τη σειρά τους, τα φυσικά μερίδια χωρίζονται σε:

  • φυτικής προέλευσης (λινάρι, βαμβάκι, γιούτα και κάνναβη) ·
  • Ζωικής προέλευσης (μετάξι και μαλλί) ·
  • ορυκτής προέλευσης (αμίαντος, γόνου).

Οι χημικές ίνες χωρίζονται σε:

  • Τεχνητή προέλευση (βισκόζη, λάρεξ, οξικό, τροπικό).
  • συνθετικά (νάιλον, νάιλον, περλόν, Μπολόνια, spandex, νιτρόνη, πολυαιθυλένιο, πολυπροπυλένιο).

Ο κατάλογος των υφασμάτων, τα οποία βασίζονται σε χημικές ίνες, μπορεί να συνεχιστεί, επειδή η σύγχρονη βιομηχανία δεν παραμένει ακίνητη. Θεωρήσαμε επίσης τους κύριους τύπους υφασμάτων ενδυμάτων.

Τα πλεονεκτήματα των φυσικών υφασμάτων δεν παρατίθενταιΕίναι απαραίτητο, αλλά είναι τα είδη, που σχετίζονται με τα χημικά, κακά, όπως σκέφτονται κάποιοι; Για παράδειγμα, για αθλητική εκπαίδευση απαιτείται ένα κοστούμι που θα επιτρέψει στο δέρμα να αναπνεύσει και δεν θα συγκρατήσει τις κινήσεις. Παρόμοιες ιδιότητες είναι προικισμένες με μεγάλο αριθμό "συνθετικών". Ως εκ τούτου, οι πολυεστέρες και οι συνθετικές ίνες είναι τα κύρια συστατικά στην παραγωγή υφασμάτων για αθλητικά ρούχα σήμερα. Κοιτάζοντας την ντουλάπα σας, ο καθένας προσπαθεί να σκεφτεί προσεκτικά πώς αυτά ή άλλα χρώματα θα εναρμονιστούν μεταξύ τους.

Τύποι υφασμάτων για ρούχα 1

Αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι ο συνδυασμός των ιστών στοΡούχα! Υφή - αυτό πρέπει να προσέξετε. Και παρόλο που οι σχεδιαστές μόδας συχνά προσφέρουν πολύ εκκεντρικούς συνδυασμούς, οι επιτυχείς παραμένουν: μαλακό - σκληρό, λαμπερό - ματ, απλό - ακριβό.</ P>

Με κάθε χρόνο γίνεται υλικό για ράψιμοόλο και περισσότερο. Τα μοντέρνα υφάσματα για ρούχα γίνονται πιο έξυπνα: τα αγαπημένα προϊόντα stretch είναι lycra, φως και ζεστό "τεχνητό μαλλί" - αυτό είναι ακρυλικά, "ατρόμητα" παπούτσια και ρούχα - υλικό μεμβράνης. Υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσετε τη δική σας ατομική εικόνα. Πολλοί κατασκευαστές και μάρκες προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα αποκλειστικών υφασμάτων ένδυσης.