οικογενειακούς τύπους

Τι είναι μια οικογένεια; Ο Χέρσεν δήλωσε ότι η οικογένεια αρχίζει με παιδιά, αλλά τελικά, το ζευγάρι που δεν είχε αρκετό χρόνο για να αποκτήσει μια οικογένεια έχει επίσης μια οικογένεια. Και υπάρχουν οικογένειες αναγεννητικών οικογενειών, ελλιπείς, συγκρουόμενες και πολλές άλλες οικογένειες. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους κύριους τρόπους ταξινόμησης αυτής της πιο σημαντικής κοινωνικής ομάδας.

Τύποι και τύποι σύγχρονης οικογένειας

Οι σύγχρονοι ερευνητές χρησιμοποιούν διαφορετικές ταξινομήσεις για να καθορίσουν τους τύπους των οικογενειών, οι κυριότεροι από τους οποίους είναι οι ακόλουθοι.

1. Μέγεθος οικογένειας - λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μελών του.

2. Κατά τύπο οικογένειας.

 • μια πυρηνική οικογένεια - περιέχει ένα ζευγάρι γάμου με παιδιά.
 • Μια πολύπλοκη οικογένεια αποτελείται από ένα παντρεμένο ζευγάρι, παιδιά καισυγγενείς - γιαγιάδες, παππούδες, αδελφές, αδερφούς κλπ. Μια τέτοια οικογένεια μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά συναφή παντρεμένα ζευγάρια που έχουν έρθει μαζί για να απλοποιήσουν τη διαχείριση των νοικοκυριών.
 • μια ελλιπής οικογένεια - αποτελείται από παιδιά και μόνο έναν γονέα ή ένα παντρεμένο ζευγάρι χωρίς παιδιά.

3. Με τον αριθμό των παιδιών.

 • παιδικές, παιδικές οικογένειες.
 • οικογένεια ενός παιδιού.
 • μικρές οικογένειες - ο αριθμός των παιδιών δεν είναι αρκετός για να εξασφαλίσει μια φυσική αύξηση, όχι περισσότερο από 2 παιδιά.
 • οικογένειες μεσαίου εισοδήματος - αρκετή για ανάπτυξη και ανάπτυξη δυναμικής, 3-4 παιδιά.
 • μεγάλες οικογένειες - πολύ περισσότερο από ό, τι απαιτείται για να εξασφαλιστεί μια φυσική αύξηση, 5 ή περισσότερα παιδιά.

4. Σύμφωνα με τη μορφή του γάμου.

 • μονογαμική οικογένεια - αποτελείται από δύο εταίρους.
 • πολυγαμία οικογένεια - ένας από τους εταίρους έχει αρκετές υποχρεώσεις γάμου. Διαχωρίστε το polygyny (γάμος ενός άνδρα με αρκετές γυναίκες) και polyandry (γάμος μιας γυναίκας με αρκετούς άνδρες).

5. Ανά φύλο συζύγων.

 • ετερογενής οικογένεια.
 • μια οικογένεια ομοφυλοφίλων - δύο γυναίκες ή άνδρες που ασχολούνται με την κοινή εκπαίδευση παιδιών.

6. Στη θέση της ανθρώπινης θέσης.

 • γονέων - η οικογένεια των γονέων μας.
 • αναπαραγωγική - μια οικογένεια που δημιουργείται από τον άνθρωπο.

7. Ανάλογα με τον τόπο κατοικίας.

 • patrilocal - μια οικογένεια που ζει στην ίδια περιοχή με τους γονείς του συζύγου?
 • matrilocal - μια οικογένεια που ζει στην ίδια περιοχή με τους γονείς της συζύγου?
 • peolocal - μια οικογένεια που ζει εκτός από τους γονείς.

Και αυτό δεν είναι όλοι οι τύποι και οι τύποι της οικογένειας που είναι. Για να εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας δεν έχει νόημα, έτσι θα μιλήσουμε για τους λαμπρότερους τύπους.

Είδη μονογονεϊκών οικογενειών

Υπάρχουν παράνομες, ορφανές, διαζευγμένες και κατακερματισμένες μονογονεϊκές οικογένειες. Επίσης, ορισμένοι ερευνητές αναγνωρίζουν τις μητέρες και τις πατρικές οικογένειες.

Αυτοί οι τύποι οικογενειών δεν ταξινομούνται ωςμειονεκτούντα άτομα, αλλά οι δυσκολίες στην ανατροφή των παιδιών είναι σημαντικές. Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών μαθαίνουν χειρότερα από τους συνομηλίκους τους και είναι πιο επιρρεπή σε νευρωτικές διαταραχές. Επιπλέον, οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι τέθηκαν σε μονογονεϊκές οικογένειες.

Τύποι νοικοκυριών

Υπάρχουν τέσσερις τύποι αναπληρωματικών οικογενειών: η υιοθεσία, η οικογενειακή οικογένεια, η κηδεμονία και η κηδεμονία.

 1. Έγκριση - την αποδοχή του παιδιού στην οικογένεια ως συγγενείς αίματος. Στην περίπτωση αυτή, το παιδί γίνεται πλήρες μέλος της οικογένειας με όλα τα δικαιώματα και τα καθήκοντα.
 2. Ward - την είσοδο του παιδιού στην οικογένεια με σκοπό την εκπαίδευση καιεκπαίδευση, καθώς και για την προστασία των συμφερόντων του. Το παιδί διατηρεί το επώνυμό του, οι γονείς του αίματος του δεν τυγχάνουν απαλλαγής από τα καθήκοντα για τη συντήρησή του. Η φροντίδα καθορίζεται για παιδιά κάτω των 14 ετών και από 14 έως 18 ετών εκδίδεται κηδεμονία.
 3. Υποστήριξη - την εκπαίδευση παιδιού σε επαγγελματικά υποκατάστατη οικογένεια με βάση τριμερή συμφωνία μεταξύ αρχών κηδεμονίας, αναδοχής και ιδρύματος για τα ορφανά.
 4. Ενθάρρυνση της οικογένειας - την ανατροφή ενός παιδιού στο σπίτι με έναν κηδεμόνα βάσει σύμβασης που καθορίζει την περίοδο μεταφοράς του τέκνου στην οικογένεια.

Τύποι μεγάλων οικογενειών

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες οικογενειών αυτού του είδους:

  ελλιπείς οικογένειες

 • συνείδηση ​​των πολλών παιδιών - συνήθως μια οικογένεια με ισχυρές θρησκευτικές ή πολιτισμικές παραδόσεις?
 • η εμφάνιση ενός κοινού παιδιού μετά τον επαναπατρισμό ·
 • μια μειονεκτική μεγάλη οικογένεια - τα είδη των συνδικάτων στα οποία οι γονείς οδηγούν έναν τρόπο ζωής που είναι αντίθετος με τους κοινωνικούς κανόνες.

Είδη μειονεκτικών οικογενειών

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες. Το πρώτο περιλαμβάνει διάφορους τύπους αντικοινωνικών οικογενειών - γονείς τοξικομανών, αλκοολικούς, οικογένειες συγκρούσεων, ανήθικο-εγκληματικό.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει εξωστρεφείς οικογένειες, αλλά με σοβαρές εσωτερικές διαφωνίες λόγω ακατάλληλων στάσεων γονέων.