Η Κίνα έχει από καιρό φημίζεται για τις ασυνήθιστες παραδόσεις της, ειδικά αν πρόκειται για διακοπές όπως ένας γάμος.

Μια αυτοκινητοπομπή αυτοκινήτων που απεικονίζουν κινέζικο δράκο

Οι Κινέζοι αγαπούν τους δράκους. Τους θεωρούν σοφά μυθικά ζώα. Στο Μεσαίο Βασίλειο ονομάζονται Lun και λατρεία από τους αρχαίους χρόνους. Σύμφωνα με τον κινεζικό μύθο, οι ντόπιοι δράκοι ήταν οι πρόγονοι εκείνων που ζούσαν στην Ευρώπη. Οι τελευταίοι είχαν ξεκάθαρη ψυχραιμία - ήταν αιμοδιψείς και κακοί. Και η κινεζική φιλοσοφία διδάσκει ότι ο δράκος είναι σύμβολο της ενέργειας του Γιανγκ. Επιπλέον, τα μυθικά ζώα αυτής της κουλτούρας απεικονίζονται πάντα με ένα μακρύ σώμα που μοιάζει με ένα φίδι.

Στην κορυφή του κορσέ, μπορείτε να δείτε αν και μικρό, αλλά ακόμα διαφορετικό από το υπόλοιπο του αυτοκινήτου - είναι κόκκινο. Πιθανότατα, παίζει το ρόλο του κεφαλιού, το οποίο καθοδηγεί τα υπόλοιπα.

Προφανώς, η κίνηση γαμήλιων αυτοκινήτων με τη μορφή δράκου, συμβολίζει έναν λογικό και σοφό γάμο. Δείχνει επίσης ότι η νέα οικογένεια τιμά τις παραδόσεις και τις σέβεται.

Κινεζική παράδοση γάμου1

Κινεζική παράδοση γάμου2

Κινεζική παράδοση γάμου3

Κινεζική Παράδοση Γάμου4

Κινεζική παράδοση γάμου5

Αλλά αυτό δεν είναι όλα. Οι Κινέζοι ακολουθούν αυστηρά τις παραδόσεις τους. Συλλέξαμε τα πιο εκπληκτικά από αυτά.

Προγραμματισμένο κλάμα

Ναι, αυτό είναι σωστό. Σύμφωνα με το αρχαίο κινεζικό έθιμο, ένα μήνα πριν από το γάμο, η νύφη πρέπει να κλαίει για μια ώρα καθημερινά. Μια εβδομάδα αργότερα, μια μητέρα κλαίει μαζί της, μια εβδομάδα αργότερα - μια γιαγιά, τότε - οι αδελφές της νύφης, όλα αυτά συμβαίνουν σε διαφορετικά κλειδιά. Ο σκοπός της τήρησης αυτού του έθιμου είναι να εκφράσει τον ακραίο βαθμό χαράς από τον επερχόμενο γάμο. Την ημέρα του γάμου πρέπει να τραγουδάει το τραγούδι-κλάμα της νύφης και οι γύρω κόσμοι να εκτιμούν πόσο καλά κατάφερε να το κάνει.

5 απίστευτες γαμήλιες παραδόσεις στην Κίνα

Σκοποβολή στη Νύφη

Το έθιμο δεν είναι τόσο φοβερό όσο ακούγεται. Ο γαμπρός θα πρέπει να απελευθερώσει τρία βέλη (χωρίς άκρες, φυσικά!) Στη νύφη. Όταν γίνει αυτό, ο γαμπρός παίρνει βέλη και τα σπάει στο μισό ως ένδειξη αιώνιας αγάπης ο ένας για τον άλλον.

5 παράξενα γαμήλια έθιμα στην Κίνα

Κόκκινο γάμο

Στην κινεζική κουλτούρα, το κόκκινο είναι το χρώμα της αγάπης,καλή τύχη και θάρρος. Οι Κινέζοι πιστεύουν ότι την ημέρα του γάμου, το χρώμα έχει μεγάλη σημασία. Ως εκ τούτου, το πρόσωπο της νύφης είναι εντελώς καλυμμένο με ένα κόκκινο πέπλο, κινείται γύρω από ένα κόκκινο γαμήλιο αυτοκίνητο. Συνοδεύοντας τη νύφη στη γαμήλια τελετή, η μητέρα κρατά την κόκκινη ομπρέλα, η οποία συμβολίζει τη γονιμότητα, όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι της.

5 περίεργες γαμήλιες παραδόσεις στην Κίνα 2

Κοπή γαμήλια τούρτα

Στην Κίνα, όπως έχουμε, είναι συνηθισμένο να τελειώνουμε τον γάμοτην τελετή κοπής μιας γαμήλιας τούρτας και τροφοδοσίας επισκεπτών. Και κέικ καθώς κάνουμε όμορφες και πολυεπίπεδες. Αλλά εδώ είναι κομμένα από κάτω προς τα πάνω - και για καλό λόγο, επειδή συμβολίζει την αίσθηση της επιτυχίας και της ευημερίας της οικογένειας.

5 περίεργες γαμήλιες παραδόσεις στην Κίνα 3