Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο τρομερό ψάρι μπορεί να είναι. Γνωρίστε - τα πιο επικίνδυνα τέρατα νερού που ζουν στον πλανήτη μας.

Υπάρχουν ψάρια, των οποίων τα δόντια είναι αιχμηρά, σαν μια λεπίδαΞυράφια, και μπορούν να αντιπροσωπεύουν όχι λιγότερο κίνδυνο για τον άνθρωπο από, για παράδειγμα, ένα λιοντάρι ή ένα κροκόδειλο. Τέτοια ψάρια τέρας ζουν όχι μόνο στα βάθη του ωκεανού, αλλά και σε ποτάμια και λίμνες γλυκού νερού, ακόμη και σε ρηχά νερά. Επομένως, όταν εισέρχεστε σε μια άγνωστη δεξαμενή, ειδικά κάπου στις τροπικές περιοχές, δεν πρέπει να χάσετε την επαγρύπνησή σας.

1. Πακέτο ψαριών

Ψάρια Paku1

Ψάρια Paku2

Αυτό το ψάρι μπορεί να φτάσει ένα μέτρο σε μήκος καιζυγίζει περίπου 25 κιλά. Τα δόντια της μοιάζουν με την ανθρώπινη μορφή, αλλά αν αυτό το ψάρι σας δαγκώσει, δεν θα σας φανεί. Αυτό το τέρας κατοικεί στα ποτάμια του Αμαζονίου, αλλά αφού επέτρεψε την αθλητική αλιεία αυτού του είδους, εξαπλώθηκε στα ύδατα της Βόρειας Αμερικής και της Ασίας.

Το 1994, στη Νέα Γουινέα, δύοΘάνατοι στους αλιείς. Βρέθηκαν εντελώς γεμάτες δόντια, ο θάνατος προήλθε από την απώλεια αίματος. Δεν ήταν αμέσως γνωστό ποιο θηρίο επιτέθηκε στους άνδρες, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα, τα ψάρια έκαναν το πακέτο.

2. Ηλεκτρική ακμή

Ηλεκτρική ακμή

Αυτό το πλάσμα, σαν μείγμα φιδιών και ψαριών,Βρίσκεται στο Αμαζόνιο και τα ποτάμια της Νότιας Αμερικής και όταν εμφανίζεται κίνδυνος ή λεία, χτυπά τα θύματά του με ένα ηλεκτρικό ρεύμα 600 βολτ. Ένα τέτοιο επίπεδο είναι αρκετό για να σκοτώσει κάποιον.

3. Ακρωτήριο του Ατλαντικού

Ατλαντικός ογκώδης ιχθύς

Στην εμφάνιση, αυτό το ψάρι μοιάζει με το παρόντέρας με ένα φοβερό σύνολο μικρών και απότομων δοντιών. Το βάρος του μπορεί να είναι 30 κιλά, και το μήκος ενός ιχθύος μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα. Το τέρας ζει στον ωκεανό και μεταμφιέζεται μεταξύ των θαλάσσιων βράχων.

Όταν επιτίθεται, ένα μεγάλο ψάρι ανοίγειΈνα τεράστιο στόμα και δαγκώνει τα δόντια του στο σώμα του θύματος. Στο στόμα ενός μικρού ψαριού μπορεί να χωρέσει ένα ποδόσφαιρο, το οποίο μπορεί να καταπιεί χωρίς δυσκολία. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να σωθεί από την επίθεση ενός τέτοιου θαλάσσιου αρπακτικού, υπάρχει κίνδυνος ακόμη και να καταπιεί ολόκληρο, αφού το μέγεθος του στομάχου, αυτό το τρομακτικό ψάρι, είναι σχεδόν το μήκος του κορμού του. Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες εντοπίστηκαν ανθρώπινα υπολείμματα στα στομάχια αυτών των ψαριών.

4. Τίγρη ψαριών

Ψάρια tiger1

Ψάρια tiger2

Η τίγρη ψαριού ή ο γαλαθάς είναι ένα πραγματικό τέρας καιΟ άγριος θηρευτής μεταξύ των κατοίκων των δεξαμενών γλυκού νερού. Αυτό το ψάρι μπορεί να φτάσει σε βάρος 50 κιλών, και τα τεράστια κοφτερά δόντια μπορούν να τραβήξουν εύκολα το θύμα σε κομμάτια. Το αιματηρό τέρας επιτίθεται και τρώει ζώα παγιδευμένα στο ποτάμι και δεν θα εγκαταλείψει την επίθεση στο άτομο. Βασικά, τα ψάρια αυτά ζουν στα αφρικανικά ύδατα, ειδικά στον ποταμό Κονγκό και τη λίμνη Tanganyika.

5. Γατόψαρο Bagarius

Fish Gunch1

Fish Gunch2

Αυτό το γατόψαρο ονομάζεται επίσης ψάρια ganch,κυρίως στον ποταμό Kali, που βρίσκεται μεταξύ της Ινδίας και του Νεπάλ. Πρόκειται για ένα κανίβαλο ψάρι, είναι ο κύριος ένοχος στην εξαφάνιση των ανθρώπων στον ποταμό. Το βάρος ενός γατόψαρο μπορεί να φτάσει μέχρι 140 κιλά, και μπορεί να επιτεθεί ακόμη και με πλήθος ανθρώπων.

Αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι ευθύνονται για το γεγονός ότι τα ψάριαεθισμένος στην ανθρώπινη σάρκα, όπως οι ντόπιοι κατά μήκος των αρχαίων έθιμα αποστέλλεται στο τελευταίο ταξίδι του, μετά από όλες τις ινδικές τελετές αυτό το ποτάμι μισή έκαψαν το νεκρό σώμα.

6. Ψάρια του συγκολλητικού σιδήρου

Ψάρια του paryara1

Ψάρια της παϊάρ2

Ψάρια ή γαϊδουράκια υδρολυτικά απλάφτάνει στα όρια της ανθρώπινης φαντασίας - αυτό είναι ένα ψάρι βαμπίρ, ο πραγματικός αρίθμησης του Δράκουλα στην εικόνα ενός κατοίκου νερού. Το τέρας μεγαλώνει σε μήκος 1,5 μ. Και μπορεί να ζυγίζει περίπου 14 κιλά. Το μήκος των κατώτερων κυνόδοντων μπορεί να φθάσει τα 16 εκατοστά και να εφαρμόζει τις δικές του κυνόδοντες, γνωρίζοντας τη θέση των εσωτερικών οργάνων του θύματος. Ως εκ τούτου, ένα ξέγνοιαστο πρόσωπο που κολυμπά στα ποτάμια του Αμαζονίου μπορεί να πάρει ένα θανάσιμο δάγκωμα από αυτό το τρομακτικό ψάρι. Είναι σαφώς κολλήσει τα δόντια της απευθείας στην καρδιά ή τους πνεύμονες, με αποτέλεσμα να σκοτώσει το θήραμα της μια φορά.

7. Πέτρα ψαριών

Ψάρια πέτρα1

Ψάρια πέτρα2

Οι βλεφαρίδες ή οι πέτρες ψαριών είναι ένα από τα πιοδηλητηριώδη ψάρια στον κόσμο. Αυτό το θαλάσσιο ψάρι είναι πλοίαρχος καμουφλάζ μεταξύ των κοραλλιογενών υφάλων. Μεταμφιέζεται σαν πέτρα, ψεκάζοντας με άμμο από κάτω και περιμένει το λεία της. Για να φάει αυτό το ψάρι, φυσικά, δεν μπορεί, αλλά να σκοτώσει - εύκολα.

Δεδομένου ότι αυτά τα ψάρια είναι πολύ παρόμοια με πέτρα και ζωέςείναι περισσότερο στα ρηχά νερά, ένα άτομο μπορεί να έρθει σε αυτό, για το οποίο έλαβε μια δόση από θανατηφόρο δηλητήριο. Το χειρότερο πράγμα που αποτελεί αντίδοτο στο δηλητήριο των ψαριών-πέτρα εκεί, και οι άνθρωποι πεθαίνουν σε τρομερή αγωνία ως το δηλητήριο δεν ενήργησε με ταχύτητα αστραπής, και για λίγες ώρες. Αυτό το ψάρι είναι κοινή στα νερά του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, καθώς και στα ρηχά νερά της Ερυθράς Θάλασσας, έτσι ώστε οι επισκέπτες μας να έχουν μια πραγματική ευκαιρία για την επίτευξη αυτού του τέρατος, για παράδειγμα, στη δημοφιλή διακοπές στο Sharm El Sheikh και Χουργκάντα.

8. Ψάρια των φιδιών

Ψάρια των φιδιών1

Ψάρια των φιδιών2

Αυτό το επικίνδυνο αρπακτικό ψάρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσίαστα ποτάμια της Άπω Ανατολής και του Primorsky Krai, καθώς και στην Κορέα και την Κίνα. Σήμερα, όμως, οι φιδιοί μπορούν να συναντηθούν στις δεξαμενές άλλων χωρών. Δεν είναι pereborchiv στα τρόφιμα και τρώει όλους τους ζωντανούς κατοίκους των ποταμών, καθώς και τα αμφίβια. Κατά μέσο όρο, τα ψάρια μπορούν να ζυγίζουν 10 κιλά, αλλά υπήρχαν άτομα που έφθασαν τα 30 κιλά. Αν κάποιος δαγκώσει ένα τέτοιο ψάρι, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

9. Ψάρια Vandelia

Vandelia fish1

Ψάρια της βανδελίας2

Αυτό το ψάρι ζει στα ύδατα του Αμαζονίου και είναι τρομερό γιαάνθρωπος το μέγεθός του, παραδόξως ακούγεται. Vandelli τρέφονται σάρκα, και μπορούν να διεισδύσουν στο σώμα μέσω της ουρήθρας ή του πρωκτού και να τρώνε σάρκα στο εσωτερικό του θύματος φέρνοντας πόνο και ταλαιπωρία λόγω του μεγέθους τους (έως και 2,5 cm σε μήκος και 3 mm πάχος). Αυτό το ψάρι είναι το κολύμπι στο μυρωδιά του αίματος και ούρων, καθώς είναι - πηγές εφοδιασμού της. Αλλά ευτυχώς, τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες.

10. Πιράνα

Piranha

Piranha

Ένα μικρό και τρομερό piranha έχει στο δικό τουτραπεζοειδές οπλοστάσιο απότομα δόντια, τα οποία επιτρέπουν για μερικά δευτερόλεπτα να αποκόψουν κομμάτια σάρκας. Τα δόντια της σκάβουν στη σάρκα τόσο εύκολα όσο ένα ζεστό μαχαίρι κόβει το λάδι. Αυτά τα ψάρια φτάνουν το πολύ 30 εκατοστά σε μήκος, αλλά κολυμπούν και επιτίθενται σε πακέτα, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, από το σφάγιο των αγελάδων, παραμένουν μόνο τα οστά. Αν ένα πακέτο από αυτά τα άγρια ​​και αιμοδιψή ψάρια επιτίθεται σε ένα άτομο, πιθανότατα, δεν θα σωθεί.

11. Ιχθύς-σκαντζόχοιρος

Ψάρια ezh1

Αράχνης ψαριών 2

Αυτό το ψάρι είναι πασίγνωστο που είναι πολύδηλητηριώδη, στο δέρμα, τα έντερα και τις ωοθήκες περιέχει μια τεράστια ποσότητα τετροδοτοξίνης. Αυτή η ουσία, που πέφτει στο σώμα του θύματος, επηρεάζει τον εγκέφαλο, προκαλώντας παράλυση και κατόπιν θάνατο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην φάει αυτό το ψάρι. Ωστόσο, στην Ιαπωνία, μια λιχουδιά είναι ένα πιάτο που παρασκευάζεται από ψάρια fugu, το οποίο είναι ένα είδος ψαριού-σκαντζόχοιρος. Αλλά εκπαιδεύονται από επαγγελματίες οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια έχουν μάθει να κόβουν σωστά τη φούγκα έτσι ώστε το δηλητήριο να μην δηλητηριάζει το κρέας. Αλλά χωρίς εμπειρία, σε μια πιατέλα μπορείτε να δώσετε στο άτομο το θάνατο με ένα ψάρι.

12. Η ράμπα του πύργου

πριονωτή ράμπα

πριονωτή κλίση2

Μια τεράστια ράμπα πριονιδιού είναι επικίνδυνη για το μακρύ τηςμύτη, στις πλευρές του οποίου είναι απότομη, όπως ξυράφι, βλαστάρια. Ακριβώς όπως και ότι η επίθεση του ανθρώπου επτά ράμπα δεν θα είναι, αλλά έχει μια αυξημένη αίσθηση της εδαφικής άμυνας και πολύ κακή όραση, έτσι ώστε αν ένα άτομο θα είναι σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, η ράμπα με όλες σας θα μπορούσε να την αφήσει να είδε την είσοδο και να μετατρέψει το θύμα τους σε κιμά . Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι αυτό το τέρας του ποταμού απόλυτα καλυμμένη και προειδοποίηση μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ αργά. Ωστόσο, το είδος αυτό απειλείται με εξαφάνιση λόγω της δηλητηριώδους φύσης της ανθρώπινης δραστηριότητας.

13. Ψάρια Guas

Guassee fish1

Guassee fish2

Σε σύγκριση με τα ψάρια, όλα τα άλλαοι εκπρόσωποι είναι απλά μικρά ψάρια. Ο Γκουάσου δεν είναι χωρίς λόγο που ονομάζεται "γίγαντας του Ατλαντικού γίγαντα", επειδή οι διαστάσεις του είναι τρομακτικές. Αυτό το ψάρι ζυγίζει περίπου 450 κιλά και η γνάθο του μπορεί να φτάσει τα 5 μ. Ένα τέτοιο δείγμα, όπως ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας ή ένας γιγαντιαίος γατόψαρο, μπορεί να καταπιεί ένα άτομο εντελώς κάθε φορά.