Αν αποφασίσετε να επισκεφθείτε κάπου, θα κάνετε σίγουρα φωτογραφίες από τα πιο εκπληκτικά αξιοθέατα. Ενδιαφέροντα γλυπτά, τα οποία θα συναντήσετε, είναι κατάλληλα γι 'αυτό όσο το δυνατόν καλύτερα.

Φαίνεται να προσελκύουν απόψεις καιΦακοί. Δημιουργούνται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, από διαφορετικά υλικά και σε αντίθεση με το στυλ, ενώνονται με ένα - αυτά τα γλυπτά δρόμου καθιστούν την πόλη μοναδική, ελκυστική και αξέχαστη.

1. "Αποκάλυψη", Paige Bradley, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

"Αποκάλυψη"

"... Μέχρι να χωρίσουμε τους ανθρώπους γύρω μαςWalls, ποτέ δεν θα καταλάβουμε πόσο δυνατά είμαστε πραγματικά. "Έτσι ο αμερικανός καλλιτέχνης Paige Bradley εξηγεί την έννοια του χάλκινου γλυπτού της που έφερε τη φήμη της.

2. "Χορός με πικραλίδα", Robin White, Staffordshire, Ηνωμένο Βασίλειο

"Χορεύτρια με πικραλίδα"

Εάν προσελκύεστε από τον μαγικό κόσμο των νεράιδων, εσείςΣίγουρα όπως το έργο του βρετανικού Robin White, ο οποίος δημιούργησε μια σειρά παρόμοιων γλυπτών πάρκων. Κάθε νεράιδα έχει χαλύβδινο σκελετό, που συνδέεται με ένα στρώμα μεταλλικών "μυών", το οποίο με τη σειρά του είναι καλυμμένο με "δέρμα" από λεπτό σύρμα.

3. "Αλληγορία των Απενίνων", Giovanni Giambologna, Τοσκάνη, Ιταλία

"Αλληγορία των Απενίνων"

Δεν απέχει πολύ από τη Φλωρεντία, σε ένα πάρκο εγκαταλειμμένοΗ Villa Pratolino, η οποία κάποτε ανήκε στη διάσημη φυλή των Medici, διατήρησε ένα πέτρινο γλυπτό ενός γλυπτού 10 μέτρων του 16ου αιώνα από τον διάσημο γλύπτη Giovanni Giambologna. Το γλυπτό αντιπροσωπεύει τον θεό Απέννινα, πιέζοντας το κεφάλι του τέρατος με το χέρι του, από το στόμα του οποίου χτυπά η κρήνη.

4. "Αγάπη", Αλέξανδρος Milov

«Αγάπη»

Αυτό το γλυπτό από την Οδησσό Aleksandra Milova μπορείνα δει μόνο στο αμερικανικό φεστιβάλ Burning Man στην έρημο Black Rock κατά το παρελθόν έτος. Το έργο κέρδισε τις καρδιές των πολλών επισκεπτών στο φεστιβάλ και βρήκε τους οπαδούς του στο Διαδίκτυο, λόγω της οδυνηρή ειλικρίνεια της. Δυστυχώς, για αυτό το αντικείμενο όγκο τέχνη (μήκος 17,5 μ, ένα πλάτος και ένα ύψος από 5,5 έως 7,5) μέρη βρέθηκε πουθενά.

5. "δύναμη της φύσης", Lorentso Kinn

«Δύναμη της Φύσης»

Ίσως οι αρχαίοι είχαν δίκιο όταν δημιουργήθηκεγλυπτό προς τιμήν των θεών, για να κατευνάσει την οργή τους. Αυτή η ιδέα είναι εμπνευσμένο από την ιταλική καλλιτέχνη Lorenzo Kinna γλύπτη να δημιουργήσει μια σειρά που σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο. 2.5-μετρητή γυναικεία μορφή συμβολίζει τη Μητέρα Φύση, ξετυλίγεται άγρια ​​υδρόγειο. Χτυπημένος από τις επιπτώσεις των τυφώνων στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ταϊλάνδη, ο καλλιτέχνης δημιούργησε μια αλληγορία για να δείξει πόσο εύθραυστη είναι ο κόσμος μας είναι.

6. "Τα μάστανγκ του Las Colinas", Robert Glen, Irving, Texas, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

«Μάστανγκ στο Las Colinas»

Αυτό είναι το μεγαλύτερο γλυπτόιππασίας γλυπτό στον κόσμο: 9 mustangs σε μια κλίμακα από 1 έως 1,5 δείχνονται τρέχει μέσω του νερού από κάτω από τα κρήνες οπλές, δημιουργώντας ένα φυσικό αποτέλεσμα του ψεκασμού. Το έργο συμβολίζει Ταχύτητα, την ηγεσία και την ελευθερία είναι συνυφασμένες με τα δύο από τα ζώα που ζουν στο Τέξας, και τα περισσότερα κράτη μέλη κατά την ανάπτυξή του.

7. "Black Ghost" S.Yurkus και Σ Plotnikovas, Κλαϊπέντα, Λιθουανία

"Black Ghost"

υπενθυμίζει γλυπτική Ανατριχιαστικός χάλκινοπαλιό μύθο, σύμφωνα με την οποία η κλειδαριά φρουρά καθιζάνει απροσδόκητα συνάντησε το φάντασμα που προειδοποίησε ότι ένα κάστρο μπορεί να μην είναι επαρκή αποθέματα και στη συνέχεια εξαφανίστηκε εντελώς.

8. "φροντίδα χεριών", Glarus, Ελβετία

«Ένα φροντίδα χέρι»

Αυτό το εξαιρετικό γλυπτό μπορεί να είναι ένα σύμβολο των περιβαλλοντικών ανησυχιών.

9. "Ελευθερία", Ζήνωνα Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

«Ελευθερία»

«Το γλυπτό αντιπροσωπεύει την επιθυμία για ελευθερία μέσω της δημιουργικότητας,» - εξηγεί τη σημασία του χαλκού σύνθεση του αμερικανού συγγραφέα του Ζήνωνα Frudakis.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Ρουμανίας

Mihai Eminescu

Η ασυνήθιστη γλυπτό από δύο μεταλλικά δέντρα, κλαδιά από τα οποία σχηματίζουν το πρόσωπο της Μολδαβίας, της Ρουμανίας ποιητή-παρακμιακή ΧΙΧ αιώνα Mihaya Eminesku.

11. "Rain Man", ο Jean-Michel Folon, Φλωρεντία, Ιταλία

"Rain Man"

Το γλυπτό του Βέλγου καλλιτέχνη Jean Michel Folona βρίσκεται στη Φλωρεντία, Ιταλία.

12. "Stairway to Heaven", Devid Makkreken, Bondi, Αυστραλία

"Stairway to Heaven"

Γλυπτό του David McCracken - μια ψευδαίσθηση του απείρου, θυμίζει ενώσεις με τη λατρεία τραγούδι των Led Zeppelin.

13. "Εδώ είμαι!", Herve-Lorant Erwin

«Εδώ είμαι!»

Πολυστερίνης γίγαντας πάρει από κάτω από το γκαζόν,κάτω από τις κουβέρτες, που παρουσιάστηκε το 2014 στο ετήσιο διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης στη Βουδαπέστη. Η αξία του γλυπτού που δημιουργήθηκε από τον Ούγγρο καλλιτέχνη Hervé-Lorant Erwin, μπορεί να οριστεί ως η επιθυμία για ελευθερία, τη γνώση και τη δυναμική της ανάπτυξης. Μετά την μεγάλη επιτυχία στη Βουδαπέστη, γλυπτική πήγε στη γερμανική Ουλμ τρομάξει τους ανυποψίαστους τουρίστες τίποτα.

14. "Μεταμόρφωσης", Dekers Jason Taylor, Γρενάδα

«Μεταμορφώσεις»

26 παιδιά στοιχεία από τσιμέντο έως τεσσάρων μέτρωνβάθος είναι μία από τις πιο λαμπρές συνθέσεις στεγάζεται σε ένα υποβρύχιο Molinero πάρκο γλυπτικής στην Καραϊβική. Η γλυπτική σύνθεση ζυγίζει 15 τόνους, για να αντισταθεί στις ισχυρά ρεύματα και παλίρροιες. Ένα δαχτυλίδι των παιδιών συμβολίζει τον κύκλο της ζωής της ανθρωπότητας και την ευθύνη για το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές.

15. "Βροχή" Nazar Bilyk, Κίεβο, Ουκρανία

«Βροχή»

Δύο-μετρητή χάλκινο εικόνα με ένα τεράστιο ποτήρι πτώση στο πρόσωπο συμβολίζει την ένωση του ανθρώπου με τη φύση. Οι εργασίες έχει οριστεί σε σοκάκι Τοπίο στο Κίεβο, ως μέρος ενός στόλου της σύγχρονης γλυπτικής.

16. «Ο Σπορέας» Morthal, Κάουνας, Λιθουανία

«Ο Σπορέας»

Αυτό το γλυπτό ανήκει στην σκιά, είναι «ζωντανός» μόνο τη νύχτα, όταν τα αστέρια αναλάβει την έννοια, εφαρμόζεται στον τοίχο πίσω από το σχήμα.

17. "Drowning κτίριο", Μελβούρνη, Αυστραλία

«Ναυάγιο κτίριο»

Πριν υπέροχο κτίριο Κρατική Βιβλιοθήκη της Μελβούρνης φαίνεται να έχει βυθιστεί μια άλλη βιβλιοθήκη, η γωνία που η πρόσοψη ακόμα φαίνεται στην επιφάνεια.

18. "God of War", Jingzhou, Κίνα

"God of War"

48-μετρητή γλυπτό καλύπτονται 4000 συνδεδεμένο πλάκες χαλκού, ανέρχεται σε 10 m και ένα σύμβολο της επιεικείας βάθρου.

19. «Ιπποπόταμοι», Ταϊπέι, Ταϊβάν

«Ιπποπόταμοι»

Σχήμα λουόμενοι ιπποπόταμος απεικονίζονται καθώς είναι συνήθως ορατά στην επιφάνεια, που έχει εγκατασταθεί στην Ταϊπέι ζωολογικό κήπο.

20. «Παπούτσια για την Τράπεζα Δούναβη,» Gyula Pauer, Βουδαπέστη, Ουγγαρία

«Παπούτσια στο ανάχωμα του Δούναβη»

Μνήμης του Ολοκαυτώματος βασίζεται σε πραγματικάεκδηλώσεις: δεκάδες χιλιάδες Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους το 1944-1945 στη Βουδαπέστη. Τα θύματα συγκεντρώθηκαν στις όχθες του Δούναβη, αναγκάστηκαν να βγάλει τα παπούτσια του, και στη συνέχεια πυροβόλησε. Η ιδέα του μνημείου ανήκει στην ουγγρική σκηνοθέτη Ken τήβεννος, και υλοποιήθηκε από τον γλύπτη Gyula Pauer.

21. "Ταξιδιώτες" Bruno Catalano, Μασσαλία, Γαλλία

«Ταξιδιώτες»

Μια ολόκληρη σειρά από δέκα τέτοια σουρεαλιστική γλυπτά Γάλλο Bruno Catalano το Σεπτέμβριο του 2013 με έδρα τη Μασσαλία.

22. «Μνημείο για το άγνωστο περαστικό,» Ertsi Kalina, Wroclaw, Πολωνία

«Μνημείο για το άγνωστο περαστικό»

σύνθεση Γλυπτικής που αποτελείται από 14 κομμάτια, εγκαταστάθηκε το 1977 στη Βαρσοβία και μετακόμισε το 2005 στο Wroclaw.

23. "Rebel", Τομ Frantzen, Βρυξέλλες, Βέλγιο

«Επαναστάτης»

Βελγική γλύπτη Tom Frantzen έχει αφιερώσει κωμικό έργο Molenbeek κατοίκων του - ένα από τα 19 και, ίσως, η πιο εγκληματική των Βρυξελλών. Στάση στην αστυνομία, όπου ενδείκνυται.

24. "Ocean Atlas", Dekers Jason Taylor, Nassau, Μπαχάμες

"Ocean Atlas"

Δημιουργός των πολλών γλυπτών στον πυθμένα του ωκεανού, ΤζέισονDekers Taylor είναι επίσης ο συγγραφέας του μεγαλύτερου υποβρύχια γλυπτό που απεικονίζει μια κοπέλα που, όπως και η αρχαία ελληνική Ατλάντα κρατά στους ώμους του ωκεανού. Το γλυπτό 5,5 m, το βάρος -. 60 m Σύμφωνα με τον συγγραφέα, εκτός από την αισθητική εικόνα έχει πρακτική σημασία, καθώς το τεχνητό ύφαλο.

25. «Νέλσον Μαντέλα», Νότια Αφρική

«Νέλσον Μαντέλα»

Ασυνήθιστο μνημεία των αγωνιστών κατά του απαρτχάιντιδρύθηκε το 2012 κοντά στον τόπο όπου το 50 χρόνια νωρίτερα συλληφθεί ο μελλοντικός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Γλυπτό αποτελείται από 50 περίπλοκα στηλών λέιζερ κοπεί χάλυβα 6,5 έως 9,5 μέτρα ύψος. Σε απόσταση 35 m κάτω από ένα αυστηρά καθορισμένο στήλες γωνία δημιουργήσει ένα αναγνωρίσιμο προφίλ Μαντέλα.

26. «Οι άνθρωποι στο ποτάμι,» Zheng Hua Cheng, Σιγκαπούρη

«Οι άνθρωποι στο ποτάμι»

Γλυπτική Σειρά Σιγκαπούρης καλλιτέχνη Zheng HuaCheng, το οποίο περιλαμβάνει και αυτή η σύνθεση των πέντε κολυμβητές αγόρια, στέλνει τον θεατή σε μια εποχή που οι όχθες του ποταμού δεν έχει επενδυμένα με πέτρα και εκατοντάδες παιδιά που ζουν στη γειτονιά, έτρεξε να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι.

27. "Kelpie", Endi Skott, Falkirk, Σκωτία, Ηνωμένο Βασίλειο

"Kelpie"

Kelpie - ένα πνεύμα του νερού της Σκωτίας μυθολογίας, ο οποίος ήταν στην εικόνα του αλόγου. κεφαλές άλογο 30-μετρητή που σχηματίζει την πύλη προς τη διώρυγα φρούριο και Clyde και συμβολίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή των αλόγων Σκωτίας.

28. "Όχι στη βία", Karl Frederik Roytersveld, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

«Όχι στη βία»

Σοκαρισμένος από τη δολοφονία του John Lennon, σουηδικήκαλλιτέχνης Καρλ Φρέντρικ Roytersveld δημιουργήθηκε χάλκινο περίστροφο του με το βαρέλι δεμένα σε κόμπο, το βαρέλι του οποίου κατευθύνεται προς τα πάνω, ως σύμβολο της μη-βίας.

29. "Hanging Man", Devid Τσέρνι, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

«Κρέμονται άνθρωπος»

Το γλυπτό απεικονίζει Sigmund Freud και τον αγώνα του με το φόβο του θανάτου.

30. "Η παλίρροια" Dekers Jason Taylor, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

«Παλίρροια»

Τέσσερις άλογο αναβάτη στις όχθες του Τάμεσηεξαφανίζονται, τότε επανεμφανίζονται ανάλογα με την παλίρροια. Αντ 'αυτού, οι κεφαλές των αντλιών αλόγων έλαιο. Αυτό γλύπτης και περιβαλλοντολόγος Dekers Jason Taylor θέλει να επιστήσει την προσοχή στην υπερβολική εξάρτηση της ανθρωπότητας από το πετρέλαιο.

31. "Έξοδος" Marguerite Derrikort, Αδελαΐδα, Αυστραλία

«Έξοδος»

Τέσσερις χοίροι χάλκινο σε φυσικό μέγεθος καιστο φυσικό πόζες, το καθένα έχει το δικό του όνομα: Oliver, Τρούφα, Αύγουστο και Οράτιος. Αυτό το διασκεδαστικό γλυπτική - ένα δημοφιλές μέρος για τα παιδιά που έρχονται εδώ με τους γονείς τους τα Σαββατοκύριακα και διασκεδαστική βόλτα σε μια ομαλή χοίρους πίσω.

32. "νομαδικής μελισσοκομίας", Robert Summers και Glen Rose, Ντάλας, Τέξας, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

«Νομαδικής μελισσοκομίας»

Το μεγαλύτερο στο είδος χάλκινο γλυπτό τηςσύνθεση αποτελείται από 49 ταύρων και τρεις cameleers και να εγκατασταθεί σε ένα από τα πάρκα Ντάλας. Η σύνθεση είναι εντυπωσιακό το πεδίο εφαρμογής της: Κάθε ύψος ταύρο από 1,8 m, ένα κοπάδι βόλτες σε ανώμαλο έδαφος, έρχονται σε μικρά ποτάμια, ορισμένα ζώα είναι αργή, άλλοι τρέχουν - ο καλλιτέχνης κατάφερε να μεταδώσει μια ρεαλιστική οδήγηση των βοοειδών που συνέβη στο Τέξας στο ΧΙΧ αιώνα.

33. "Metalmorfoza" Devid Τσέρνι, Charlotte, North Carolina, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

"Metalmorfoza"

πρώτη εγκατάσταση του στις Ηνωμένες Πολιτείες συγγραφέας του «Κρεμαστάάνθρωπος «Τσεχική Ντέιβιντ Τσέρνι αποφάσισε να χτυπήσει τους Αμερικανούς - και το έκανε! κεφαλή από ανοξείδωτο χάλυβα των οκτώ μέτρων του αποτελείται από ένα παράλληλο τμήμα από τον τόπο όπου το στόμα θα πρέπει να είναι, ένα σιντριβάνι. Η κεφαλή περιστρέφεται κατά διαστήματα γύρω από τον άξονά της, σύμφωνα με την οποία κίνημα ξεκινά ως συνήθως, και στη συνέχεια να «σπάει» σε στρώματα: ένα τμήμα συνεχίσει να περιστρέφεται, και η άλλη «αργά». Ωστόσο, στροφή γύρω, όλα τα μέρη ενώνονται για να σχηματίσουν το αρχικό γλυπτό. Το όνομά εγκατάσταση, προφανώς, όπως η ίδια το κεφάλι, συναρμολογούνται από τμήματα «Metal + μεταμόρφωση».

34. "Άγνωστο γραφειοκράτης," Magnus Thomasson, Ρέικιαβικ, Ισλανδία

«Άγνωστο γραφειοκράτη»

Το σατιρικό μνημείο γραφειοκράτης εκφράζει με σαφήνεια τη στάση μας προς τους υπαλλήλους, το ίδιο σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου απρόσωπη.

35. "Headington Shark", Dzhon Bakli, Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο

"Headington Shark"

Ιδρύθηκε το 1986, το 41 επέτειο της τραγωδίαςΧιροσίμα και του Ναγκασάκι, ο καρχαρίας αποτελεί η ατομική βόμβα έπεσε στις ιαπωνικές πόλεις, και ένα αίσθημα ανίσχυρη οργή και την απελπισία μιας πυρηνικής καταστροφής.

36. "Παρατηρητής", Victor Hulik, Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Ο «παρατηρητής»

Χιουμοριστικό γλυπτό ενός άνδρα που κλίνει από ένα φρεάτιο, που συχνά αποκαλείται το «Man at Work», αλλά από το έργο που φαίνεται να αποσπούν την προσοχή.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Άμστερνταμ, Ολλανδία

"Iguana"

Σε μια από τις πλατείες του Άμστερνταμ εγκαταστάθηκαν ασυνήθιστη κατοίκους - 40 χάλκινα ιγκουάνα σέρνεται στο γρασίδι.

38. "Μητέρα", Λουίζα Burzhua, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

«Μητέρα»

Όπως μπορεί να φανεί παράξενο, αλλά το μεγαλύτερο στηνκόσμο γλυπτική αράχνη 88-year-old Luiza Burzhua αφιερωμένο στη μητέρα του, ο οποίος πέθανε όταν ο καλλιτέχνης ήταν 21 ετών. Τα μαρμάρινα αυγά δέκα αράχνη στην τσάντα - δεν είναι το μόνο τέτοιο πλάσμα Bourgeois. Παρόμοια γλυπτά μπορούν να βρεθούν σε διάφορες πόλεις σε όλο τον κόσμο.